Pilngraudu spageti ar mīdijām
Nepieciešams:
Mīdijas – 1 kg
Pilngraudu spageti – 400 g
Tomātu biezenis – 300 ml
Ķiršu tomāti – 250 g
Ābolu sula – 150 ml
Gaļas delikatese Selection by Rimi Chorizo Loncheado – 1/2 pac.
Sīpols – 1 gab.
Pētersīļi – 1 sauja (sasmalcināti)
Diedzētas kreses – 1 kastīte
Ķiploks – 2 daiviņas
Pagatavošanas laiks: 20 min.
Pagatavošana:
1. Ja izmanto svaigās mīdijas, notīri tās, zem tekoša auksta ūdens noberžot ar asu birstīti. Savukārt saldētās mīdijas vispirms atlaidini.
2. Izvāri pastu saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
3. Ķiploku un sīpolu sagriez smalkos kubiņos.
4. Chorizo Loncheado sagriez mazākos gabaliņos un apcep uz pannas kopā ar ķiploku un sīpolu.
5. Pievieno mīdijas un pielej ābolu sulu.
6. Sautē pannā ar vāku 2 – 3 minūtes, līdz mīdijas atveras.
7. Pievieno tomātu biezeni un uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātus.
8. Turpini sautēt vēl 2 minūtes un pievieno izvārīto pastu un pētersīļus.
9. Servē, sadalot porcijās, un pirms pasniegšanas pārkaisi ar diedzētajām kresēm.
Aikāgaršo ieteikums!
Ja, izmantojot svaigās mīdijas, konstatē, ka no tām kāda ir jau atvērusies, to labāk met laukā, visticamāk tā ir jau sabojājusies.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Vēl par tēmu:
Kā neļauties “rudenīgajām skumjām”? Iesaka speciālisti
Nāk rudens ar vēsāku laiku, lietu un tumšākiem vakariem. Gribot negribot daudzi no mums šajā laikā sajūt enerģijas krišanos un biežāk izjūt skumjas. Vai tā ir normāla parādība, kā...
Lasīt tālākCeļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākMatu kopšanas triki un ieteikumi
Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākNo 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem
No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....
Lasīt tālākKolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?
Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālākSievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā
Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākLabdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē
Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...
Lasīt tālāk