Baltās zivs rullīši kokosa–citrusu mērcē (4 porcijas)
Nepieciešams:
• Atdzesēta pangasijas fileja – 2 gab.
• Sāls, pipari
• Dzeltenais cukini – 1 gab.
• Selerijas sakne – 160 g
• Ķirbis – 160 g
• Pupiņu pākstis – 160 g
Mērcei:
• Kokosa piens – 100 ml
• Citrons – 1 gab.
• Svaigs čili – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 40 min.
Pagatavošana:
1. Zivs filejas gareniski pārgriez uz pusēm, apkaisi ar sāli un pipariem.
2. Satin tās rullīšos un saspraud ar koka iesmiņu.
3. Noskalo dārzeņus un sagriez aptuveni vienāda lieluma kubiņos.
4. Liec vārīties, taču ūdeni pievieno tikai tik daudz, lai tas dārzeņus nosegtu mazliet vairāk kā līdz pusei. Pievieno nedaudz sāls un piparu.
5. Dārzeņus vāri 5 – 10 minūtes, lai tie saglabātu kraukšķīgumu.
6. Ar sietiņu izņem dārzeņus izņem no katla.
7. Liec tvaicēt zivs rullīšus, tvaicēšanai izmantojot ūdeni, kurā vārījās dārzeņi.
8. Turpini tvaicēt 8 minūtes.
9. Izņem zivs filejas no katliņa, bet atlikušajam buljonam pievieno citrona sulu, čili un kokosa pienu. Nedaudz pavāri.
10. Servē dārzeņus kopā ar zivs rullīšiem, pārlejot ar koksa piena un citrusu mērci.
11. Atsvaidzini ar svaigi grieztiem zaļumiem.
Aikāgaršo ieteikums!
Dārzeņus nedrīkst pārvārīt. Vislabāk tos likt jau verdošā ūdenī un vārīt uz mazas liesmas, tad arī dārzeņu buljons būs dzidrāks.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Vēl par tēmu:
Kā neļauties “rudenīgajām skumjām”? Iesaka speciālisti
Nāk rudens ar vēsāku laiku, lietu un tumšākiem vakariem. Gribot negribot daudzi no mums šajā laikā sajūt enerģijas krišanos un biežāk izjūt skumjas. Vai tā ir normāla parādība, kā...
Lasīt tālākCeļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākMatu kopšanas triki un ieteikumi
Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākNo 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem
No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....
Lasīt tālākKolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?
Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālākSievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā
Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākLabdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē
Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...
Lasīt tālāk