Austeres ar dārzeņu žuljēnu (2 porcijas)
Nepieciešams:
• Austeres – 10 gab.
• Burkāni – 100 g
• Baltais redīss – 100 g
• Šalotes sīpols – 100 g
• Laims – 1 gab.
• Extra Virgin olīveļļa – 3 ēdamk.
• Baltais balzamiko – 1 ēdamk.
• Cukurs – 1/2 tējk.
• Kressalāti – 1 sauja
• Ledus pasniegšanai
Pagatavošanas laiks: 10 min.
Pagatavošana:
1. Pagatavo viegli iemarinētus žuljēna (julienne) dārzeņus, kuri lieliski garšos kopā ar svaigām, tikko atvērtām austerēm:
• Sagriez dārzeņus tievos četrstūrainos stienīšos – šādu griešanas veidu arī sauc par žuljēnu.
• Lai sagrieztu apaļos dārzeņus, kā arī burkānu un balto redīsu, vispirms griez tos pa diagonāli šķēlēs un tad – stienīšos.
• Sajauc dārzeņus kopā un pievieno balzamiko.
• Sakarsē eļļu un karstu uzlej dārzeņiem – tā tie ātrāk iemarinēsies, kā arī šādi noblanšēti būs mīkstāki.
2. Notīri austeres, zem tekoša auksta ūdens noberžot tās ar asu birstīti.
3. Saloki virtuves dvieli un ar to saņem austeri tā, lai tās plakanā puse būtu vērsta uz augšu. Dvielis nepieciešams, lai aizsargātu plaukstas.
4. Austeres smailajā galā iedur nazi, vismaz 12 mm un pagriez to, atlaužot austeres vāku.
5. Noskalo nazi un atdali austeri no augšējā un apakšējā vāka. Atkārto to ar pārējām austerēm
6. Austeres pasniedz uz ledus, pievieno žuljēna salātus un svaigus kressalātus, vari uzpilināt nedaudz laima sulas.
Aikāgaršo ieteikums!
Atverot austeres, jābūt uzmanīgam, lai nesavainotos. Tāpēc ieteicams lietot īpašu austeru nazi vai nazi, kas ir gana biezs un izturīgs.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Vēl par tēmu:
Kā neļauties “rudenīgajām skumjām”? Iesaka speciālisti
Nāk rudens ar vēsāku laiku, lietu un tumšākiem vakariem. Gribot negribot daudzi no mums šajā laikā sajūt enerģijas krišanos un biežāk izjūt skumjas. Vai tā ir normāla parādība, kā...
Lasīt tālākCeļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākMatu kopšanas triki un ieteikumi
Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākNo 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem
No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....
Lasīt tālākKolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?
Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālākSievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā
Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākLabdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē
Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...
Lasīt tālāk