Restorāns aicina atzīmēt Lietuvas simtgadi un nobaudīt tās tradicionālos ēdienus
Latvijai vēl aktīvi gatavojoties simtgades svinībām, jau šajā piektdienā savu simto dzimšanas dienu atzīmēs mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Par godu šim notikumam, ne tikai Lietuvā, bet arī daudzviet Latvijā gaidāmi dažādi pasākumi.
Īpaši gardi mums tuvās kaimiņvalsts dzimšanas dienu atzīmēs viesnīcas “Radi un draugi” restorāns “Niklāvs”, kurš šajā piektdienā gardēžiem piedāvās nobaudīt trīs tradicionālās lietuviešu virtuves ēdienus.
“Lietuviešu virtuve vienmēr ir bijuši ļoti daudzveidīga un bagātīga ar dažādām garšām. Daudzi tradicionālie lietuviešu ēdieni ir iecienīti arī Latvijā, piemēram, cepelīni, kas ir klimpu veids, ko gatavo no rīvētiem kartupeļiem un visbiežāk pilda ar malto gaļu vai biezpienu. Gluži kā mūsu, tā arī viņu ēdiens ir ļoti “mājīgs” un tajos lielākoties dominē veselīgi produkti, kurus paši varam izaudzēt savos dārzos,” stāsta restorāna NIKLĀVS šefpavāre Sarmīte Neimane.
Pusdienu piedāvājumā būs iespēja nobaudīt skābu kāpostu zupa ar kūpinātu gaļu, kartupeļiem un grūbām. Jāatzīmē, ka zupas ir vienas no lietuviešu virtuves raksturīgākajiem ēdieniem. Būs iespēja baudīt arī jau iepriekš pieminētos cepelīnus ar krējuma sīpolu mērci un kraukšķīgu cūkgaļas krūtiņu. Tieši šo gardumu lietuvieši uzskata par savu nacionālo ēdienu. Savukārt saldajā ēdienā tiks pasniegts biezpiena sacepums ar ogu ķīseli.
Visu šo ēdienu pamatā ir Latvijas zemnieku audzēti produkti, kuri izceļas ar savu svaigumu un garšas kvalitāti.
Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.
1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 71 jaunu un modernu istabu, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu Niklāvs.
Restorāns “Niklāvs” piedāvā ieturēt pusdienas Vecrīgā katru darba dienu no plkst.12:00 līdz 15:00!
Vēl par tēmu:
Ceļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākUzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....
Lasīt tālākPikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi
Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...
Lasīt tālākĒdināšanas nozares līderi Latvijā
Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...
Lasīt tālākGaršvielu vētra kafijas krūzītē
Kopš karstā dzēriena Chai Latte popularitāte pārkāpusi savas dzimtenes robežas Indijā, saldi pikantās garšas iekarojušas garšas kārpiņas visā pasaulē. Šī garšīgā melnā tēja,...
Lasīt tālākCentrāltirgū droši ļaujies savai gaumei
Pircēju Rīgas Centrāltirgū netrūkst arī ikdienā, bet, gadumijai tuvojoties, šeit iegriežas pat tie, kuru parastajos maršrutos tirgus nav iekļauts. Savā ziņā Centrāltirgus ir...
Lasīt tālākViena no svarīgākajām Ziemassvētku un Jaungada tradīcijām – piparkūkas
Ir pienācis gada skaistākais laiks, vien soļa attālumā ir garās brīvdienas, Ziemassvētki un Jaunais gads, kas tradicionāli tiek pavadīti ģimenes lokā gan pušķojot eglīti, gan saiņojot...
Lasīt tālāk