Pirmoreiz notiks Rīgas restorānu nedēļa
Šogad Rīgā pirmoreiz notiks Restorānu nedēļa, kuras moto ir “Latvijas produkti pārsteidz”. To rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu un atsaucīgākajiem restorāniem. Rīgas restorānu nedēļa tiek rīkota sadarbības ietvaros pasaules gastronomijas apvienībā “Délice”.
„Dzīvojot un strādājot pilsētā, gandrīz ikvienam nākas vismaz vienu maltīti ieturēt ārpus mājām, vai tā būtu tuvējā kafejnīca, skolas ēdnīca vai restorāns. Piekrītu tiem, kas apgalvo, ka labs uzturs ir neatņemama kvalitatīvas ikdienas un labsajūtas sastāvdaļa. Tāpēc ir būtiski, lai sabiedriskās ēdināšanas vietās piedāvājums būtu veselīgs. Un kas var būt labāks par vietējiem produktiem! Rīdzinieki vienmēr turējuši godā Latvijas lauku labumus un dabas veltes,” saka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.
Vietējais ēdiens ir neatņemama pilsētas kultūras mantojuma sastāvdaļa un savā veidā stāsta par tās iedzīvotāju dzīvesveidu, tradīcijām. Gastronomijas māksla daudzviet pasaulē kalpo kā tūrisma produkts, kā ceļojuma mērķis.
Lai iepazīstinātu viesus ar mūsu kulināro mantojumu un atklātu rīdziniekiem negaidītas vietējo produktu garšas nianses, aicinām rīdziniekus un viesus apmeklēt restorānus, nobaudīt īpašo Restorānu nedēļas piedāvājumu – vismaz trīs ēdienu degustācijas maltīti, kuras pamatā ir Latvijas produkti mūsdienīgā, reizēm pat pārsteidzošā interpretācijā un par pieejamākām cenām nekā ikdienā.
Rīgas restorānu nedēļā piedalās 26 restorāni: „Ambiente”, „Avalon”, „Balzāmbārs”, „B Bārs”, „Bellevue”, „Bergs”, „BIBLIOTĒKA Nº1 Restorāns”, „Burkāns”, „Desiderata”, „Fazenda Bazārs” Baznīcas ielā un Āgenskalnā, „Gardenia”, „Gutenbergs”, „Kaļķu Vārti”, „Kitchen”, „Ladig’s Cafe”, „LIDO” atpūtas centra restorāns, „Merlin”, „Neiburgs”, „Ostas Skati”, „Pie Kristapa kunga”, trīs pavāru restorāns „Tam labam būs augt!”, „Umami”, „Vincents”, vīna bārs „Garage”, zivju restorāns „Le Dome”.
Informācija par Rīgas restorānu nedēļu atrodama Rīgas tūrisma attīstības biroja mājas lapā www.LiveRiga.com/lv, kā arī pieejama Rīgas tūrisma informācijas centros.
Restorānu nedēļas laikā Rīgā viesosies arī titulēti šefpavāri no Birmingemas (Lielbritānija), partnerpilsētas “Délice” apvienībā, kas sniegs meistarklases Rīgas šefpavāriem, pavārmākslas lietpratējiem, kā arī topošajiem pavāriem Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolā. Endijs Vaters (Andy Waters) saņēmis izcilas pavārmākslas meistarības apliecinājumu – Michelin zvaigzni, strādājot “Edmunds” restorānā un nesen pievērsies sava jaunā restorāna projektam. Aktars Islams (Aktar Islam) ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes šefpavāriem, kura specialitāte ir modernā britu virtuve, tradicionālo produktu kombinēšana ar indiešu garšas niansēm. Viņa restorāns “Lasan” 2011.gadā uzvarējis konkursā “Lieliskās Britu ēdienkartes” (“Great British Menu”) konkursā.
Rīga ir biedre pasaules gastronomijas pilsētu apvienībā „Délice, kas apvieno 19 pilsētas visā pasaulē, kas slavenas ar kulinārām tradīcijām, lepojas ar vietējiem produktiem, rūpējas par sava kulinārā mantojuma saglabāšanu, kvalitatīva uztura popularizēšanu un izglītošanu. www.delice-network.org
Vēl par tēmu:
Latvijas Pasts atsāk sūtījumu plūsmu ar Kanādu
Kanādas pasta operators Canada Post no 23. decembra atjaunos starptautisko pasta sūtījumu pieņemšanu un piegādes adresātiem. Lai gan Kanādas uzņēmuma un tā streikojošo darbinieku sarunas...
Lasīt tālākKatram ceturtajam Latvijas iedzīvotājam ir Ziemassvētku džemperis
Ziemassvētku laiks ir apvīts ar dažādām tradīcijām, kas gadu gaitā ir attīstījušās, vienai valstij no otras pārņemot dažādas ieražas. Viena no nesenākajām tradīcijām Rietumvalstīs...
Lasīt tālākPuse iedzīvotāju uzskata, ka pirmā rotātā Ziemassvētku eglīte bijusi Rīgā
Tradīcija rotāt Ziemassvētku eglīti ir populāra daudzviet pasaulē, taču joprojām nav vienprātības par to, kurā pilsētā bijusi pirmā izpušķotā svētku egle. Šo godu sev piedēvē vairākas...
Lasīt tālākAptauja: trešdaļai Latvijas iedzīvotāju izdevumi par pārtiku ir būtiski pieauguši
Baltijas valstu iedzīvotāji patlaban izjūt būtisku pārtikas sadārdzināšanos – 31 % Latvijā, 33 % Igaunijā un 26 % Lietuvā atklāj, ka cenu kāpuma dēļ var atļauties mazāk pārtikas...
Lasīt tālākLabdarības maratonā “Dod pieci!” saziedoti 138 715 eiro
Sabiedrisko mediju labdarības maratonā „Dod pieci” aizrit otrā diennakts, un līdz svētdienas, 15. decembra, plkst. 18.00 kopā saziedoti 138 715 eiro. Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi...
Lasīt tālākAptauja: 40 % Latvijas iedzīvotāju jūtas vientuļi; visvientuļāk jūtas sievietes, jaunieši un rīdzinieki
Multipakalpojumu uzņēmuma “Tele2” sadarbībā ar “Norstat” veiktās aptaujas dati liecina, ka 40 % Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā jutušies vientuļi. Vientulība visvairāk...
Lasīt tālākSaeima pieņem Tieslietu akadēmijas likumu
Lai veicinātu efektīvu un profesionālu tiesu varas īstenošanu, nodrošinot ilgtspējīgu mācību sistēmu tieslietu jomā, Saeima ceturtdien, 24.oktobrī, pieņēma jaunu likumu, ar ko iecerēts...
Lasīt tālākTurpmāk pārtikas pakas tiks piešķirtas tikai trūcīgajiem un tiem, kas nonākuši krīzes situācijās
No 2025. gada 1. janvāra Eiropas Savienības atbalsts tiks mērķēts uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām un tiks mainīts pārtikas atbalsta apjoms. To joprojām varēs saņemt...
Lasīt tālākAptauja: 88% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka mājdzīvnieki padara cilvēkus laimīgākus
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (88%) uzskata, ka cilvēki, kuriem pieder mājdzīvnieki, ir laimīgāki, liecina modes un izklaides centra "Rīga Plaza" veiktā aptauja*. Lai palīdzētu dzīvniekiem,...
Lasīt tālākAptauja: 72% Rīgas iedzīvotāju jūtas cieši saistīti ar galvaspilsētu
Rīgas iedzīvotāji, kuri kopumā jūtas saistīti ar savu tuvāko apkaimi, ar Latviju un arī Eiropu, salīdzinoši biežāk norāda, ka jūtas cieši saistīti arī ar Rīgu kā pilsētu, liecina...
Lasīt tālāk