“Druva Food” plāno strauji kāpināt saldējuma ražošanas apjomu
Pieprasījums pēc kvalitatīva saldējuma palielinās no gada uz gadu, pircējs kļūst izvēlīgāks gan pieejamā sortimenta, gan jaunu garšu un iepakojumu daudzveidībā. Nereti, karstākajos vasaras mēnešos pieprasījums pēc saldējuma pārsniedz piedāvājumu, tāpēc, reaģējot uz patērētāju vēlmēm, AS “Druva Food” realizējis projektu, kura ietvaros uzstādīta jauna, moderna un daudzfunkcionāla saldējuma ražošanas līnija, tādējādi ļaujot palielināt ne tikai saldējuma ražošanas jaudas un kvalitāti, bet arī izstrādāt jaunus produktus, kā, piemēram, Druva Premium plombīra saldējumu ar sarkano vīnogu, mango – meloņu garšu u.c.
Projekta īstenošanai par saldējuma ražošanas līnijas uzstādīšanu, piesaistīts arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalsts programmā “Augstas pievienotās vērtības investīcijas”. Palielinoties saldējuma ražošanas apjomiem, uzsākta arī nākamā investīciju projekta realizācija Baltijā lielākās saldējuma vafeļu ražotnes izveidei, kuras mērķis ir nodrošināt pieaugošo pašpatēriņu un nodrošināt pieprasījumu no Baltijas, Krievijas, Polijas un Rietumeiropas tirgus saldējuma ražotājiem. Ražošanas uzsākšana paredzēta 2014. gada otrajā pusē. Tirgū plānots piedāvāt gan tradicionālās vafeļu glāzītes, gan tītos vafeļu konusus, kas Baltijā šobrīd netiek ražoti.
Palielinot ražošanas apjomus, AS “Druva Food” spēs apmierināt arī aizvien pieaugošo pieprasījumu eksporta tirgos Igaunijā, Vācijā un Lietuvā, kā arī “Druva Food” šobrīd ir uzsākusi sadarbību ar Āfrikas valsti Gambiju. Tāpat, uzsākot intensīvāku saldējumu un vafeļu ražošanu, tiks slēgti līgumi ar Izraēlu un Azerbaidžānu. Šobrīd eksporta tirgos tiek realizēti ap 50% no “Druva Food” saražotās produkcijas.
“Esam gandarīti, ka pircējs novērtē mūsu produktus un sniedz savus ierosinājumus jaunu saldējumu veidu un garšu izveidē, kas, savukārt, mums ļauj realizēt lielākas idejas un tiekties pēc lielākiem mērķiem. Saldējumu ražošanā aizvien tiek izmantotas kvalitatīvas izejvielas – svaigs piens un sviests, kas, apvienojumā ar inovācijām ražošanā, ļauj mums paplašināties ne tikai vietējā tirgū, bet arī palielināt pieprasījumu pēc mūsu saldējuma ārzemēs. Ar šādu izaugsmes tempu, “Druva Food” plāno kļūt par vienu no saldējuma ražošanas līderiem Latvijā,” norāda AS “Druva Food” valdes priekšsēdētājs Aldis Ošenieks.
AS “Druva Food” ir arī noslēgusi stratēģisku vienošanos ar vienu no Igaunijas lielākajiem pārtikas nozares uzņēmumiem “UVIC”, sadarbības rezultātā sekmīgi realizējot saldējuma un vafeļu izplatīšanu tirdzniecības tīklos Skandināvijā, Baltijā, Krievijā, Polijā un Vācijā. Tāpat “Druva Food” ir uzsākusi sarunas un noslēgusi nodomu protokolus par vafeļu piegādi ar vairākiem nozīmīgiem vairumtirgotājiem un saldējuma ražotājiem Lietuvā, Polijā un Igaunijā un Krievijā.
Vēl par tēmu:
Latvija izstāsies no Otavas konvencijas, lemj Saeima
Latvija izstāsies no konvencijas par kājnieku mīnu lietošanas, uzglabāšanas un ražošanas aizliegumu un iznīcināšanu (Otavas konvencija), paredz trešdien, 16.aprīlī, galīgajā lasījumā...
Lasīt tālākĒģiptes izcelsmes kartupeļos atklāj augu veselībai bīstamu baktēriju
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis Ēģiptes izcelsmes kartupeļu kravu, jo kartupeļu paraugā, kas noņemts, veicot importa kontroli uz robežas, Valsts augu aizsardzības...
Lasīt tālākNoskaidroti pasaules lielākie uzņēmumi
Profesionālo pakalpojumu uzņēmuma EY un Sanktgallenes Universitātes Pasaules 500 Lielāko Ģimenes Uzņēmumu Indekss par 2025. gadu atklāj, ka Indeksā iekļauto ģimenes uzņēmumu kopējie...
Lasīt tālākOtro gadu Valsts kontroles atzinumi par gada pārskatiem bez iebildēm, tomēr atbilstības jautājumi izgaismo iespējas budžeta līdzekļu ietaupījumam
Valsts kontrole ir pabeigusi 2024. gada finanšu revīzijas ministrijās un centrālajās valsts iestādēs. Un arī šogad – jau otro gadu pēc kārtas – visi sniegtie atzinumi par gada pārskata...
Lasīt tālākFebruārī tūristu mītnēs par 11,4% vairāk viesu nekā pirms gada
2025. gada februārī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 145,4 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, veidojot 11,4% pieaugumu salīdzinājumā ar 2024. gada februāri, liecina Centrālās statistikas...
Lasīt tālākĒrtākai iedzīvotāju mobilitātei plānots uzsākt vilciena un jauna autobusu maršruta pārrobežu satiksmi starp Igauniju un Latviju
Otrdien, 15. aprīlī, Ministru kabinets akceptēja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par pārrobežu pasažieru vilcienu satiksmi maršrutā Tartu–Rīga Igaunijas Klimata...
Lasīt tālākPVD ir atļāvis PKS “Straupe” atjaunot darbību pilnā apjomā
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pieņēmis lēmumu atļaut piensaimnieku kooperatīvai sabiedrībai “Straupe” atjaunot darbību pilnā apjomā. Atgādinām, ka PVD pagājušās nedēļas...
Lasīt tālākPētījums: Baltijas valstīs pieprasījums pēc IKT speciālistiem turpina pieaugt
Neraugoties uz to, ka pēdējos gados tādas starptautiskas kompānijas kā “Google”, “Meta” un “Amazon” paziņojušas par darbinieku skaita samazināšanos, Latviju un Baltijas valstis...
Lasīt tālākSieviešu pārstāvība Latvijas uzņēmumos virs ES vidējā rādītāja
Salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm Latvijā ir lielākais to uzņēmumu īpatsvars, kur vismaz 40% no augstākā līmeņa vadības veido sievietes, liecina Eiropas Investīciju...
Lasīt tālākOlas, majonēze un tematiski saldumi: pircēji gatavojas Lieldienu svinēšanai
Tērēt vairāk un iegādāties augstākas kvalitātes produktus vai tādus gardumus, kurus ikdienā pērk retāk, – pošoties Lieldienu svinēšanai, šādu gatavību pauduši 35 % Rimi aptaujas*...
Lasīt tālāk