Majonēze – vērtīgs produkts, kas pielāgots ikviena gaumei un vēlmēm
Majonēze ir kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļa ikdienas ēdienkartē, to labprāt izmantojām gan kā salātu piedevu, gan pievienojam dažādam uzkodām. Lai arī par majonēzes izcelšanos pastāv vairākas versijas, vispopulārākā no tām meklējama 18.gadsimta vidu Spānijas pilsētā Moan.
Vārds “majonēze” ģeogrāfiski saistīts ar Maon pilsētu – spāņu salas Menorka galvaspilsētu. Kā norādīts vienā no franču enciklopēdijām, Maonau iekaroja hercogs Rišeljē. 1758. gadā briti ielenca šo pilsētu un frančiem ar pārtikas rezervēm bija gaužām bēdīgi. Bija palikusi vien eļļa un olas. No šiem produktiem pavāri gatavoja omletes, kas ātri vien apnika franču oficieriem. Hercogs Rišeljē pavelēja savam pavāram pagatavot kaut-ko jaunu. Pavārs sakūla olas ar eļļu un pievienoja sāli un garšvielas. Tā šo mērci nosauca, par godu pilsētai. Pašā Menorkas salā šo mērci sauc “mahonesa salsa” (Maonas mērce). Bet, iespējams, ka taisnība ir tiem minējumiem, ka šī vienkāršā mērce ir pietiekami sena un radusies var teikt vienlaikus vairākās Vidusjūras valstīs – tur, kur brīvi bija pieejama olīveļļa un olas. SIA “Milda KM” labu majonēzi raksturo ar diviem galvenajiem pamatelementiem – augstvērtīgas rafinētas un dezodorētas eļļas un visaugstākās kvalitātes olu piedevas.
“Iespējams daudzi nezina, bet pateicoties majonēzes vērtīgajām īpašībām daudzi to lieto ne tikai uzturā, bet arīdzan izmanto skaistumkopšanā, uzlabojot gan matu, gan sejas stāvokli. Tomēr, lai to sauktu par veselīgu majonēzi ļoti svarīgs ir produkta sastāvs – majonēze bez konservantiem vienmēr būs dabiskāka un gardāka,” uzsver SIA “Milda KM” tirgvedības vadītāja Elīna Cape.
SIA „Milda KM” majonēžu pagatavošanā izmantota kvalitatīva rapšu eļļa un augstvērtīgs olu dzeltenuma pulveris, radot niansētu un bagātīgu garšu buķeti. Ražotājs piedāvā plašu majonēžu sortimentu, kas piemērots gan salātiem, gan uzkodām, dažādiem pamatēdieniem un būtībā jebkuram gardam meistardarbam, kuru var papildināt ar majonēzi. Atkarīgi no katram vēlmēm un vajadzībām, pieejamas maigākas un pikantākas majonēzes.
Vēl par tēmu:
Kā neļauties “rudenīgajām skumjām”? Iesaka speciālisti
Nāk rudens ar vēsāku laiku, lietu un tumšākiem vakariem. Gribot negribot daudzi no mums šajā laikā sajūt enerģijas krišanos un biežāk izjūt skumjas. Vai tā ir normāla parādība, kā...
Lasīt tālākCeļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākMatu kopšanas triki un ieteikumi
Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākNo 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem
No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....
Lasīt tālākKolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?
Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālākSievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā
Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākLabdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē
Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...
Lasīt tālāk