Par populāru brīvdienu nodarbi kļūst brančošana
Kad vēsajos rudens rītos tā vien gribas vairāk siltuma un lutināšanas, iedzīvotāji nereti izvēlas dienu iesākt ar branču kādā no mājīgajām pilsētas kafejnīcām vai restorāniem. Tā ir lieliska iespēja nodoties gardai un nesteidzīgai maltītei un jaukām sarunām līdz pat vēlai pēcpusdienai.
Branči ir ļoti populāri rietumos, bet pēdējos gados tie kļuvuši populārāki arī pie mums, Latvijā. Cits branča nosaukums ir zviedru galds vai bufete, vai arī – vēlās brokastis. Angļu vārds “brunch” veidots no diviem citiem vārdiem – „breakfast” + „lunch” (“brokastis” + “pusdienas”).
Tāpēc tieši brančotavas kļūst par veiksmīgu izvēli, lai skaisti iesāktu dienu, kā arī iepazītu latviešu viesmīlību un virtuvi visā tās daudzveidībā.
„Drēgnā gada sezona prasa vairāk mīļuma un siltuma, vairāk rūpes. Mēs esam novērojuši, ka tieši šajā gada pusē cilvēki arvien biežāk izvēlas ne tikai pusdienot, bet arī brokastot kādā no kafejnīcām, jo ir tik jauki, ka kāds parūpējās un pasniedz gardu maltīti. Lai sniegtu šīs sajūtas, esam atsākuši rīkot brančus, kuri tika augsti novērtēti un apmeklēti jau iepriekšējā sezonā,” stāsta viesnīcas “Radi un draugi” direktore Margarita Platace.
Viesnīcas “Radi un draugi” restorāns „Niklāvs” dod iespēju baudīt tradicionālās latviešu virtuves mantojumu, piedāvājot neaizmirstamu garšas kvalitāti.
Savukārt restorāna šefpavāre Sarmīte Neimane ēdienkartes veidošanā izmanto Latvijas zemnieku audzētus produktus un pašas lasītās attiecīgā gadalaika veltes – gailenes, zaķskābenes, brūklenes un citus dabas dotos labumus.
Kā atzīst viesnīcas direktore, ņemot vērā, ka branči ir nu jau kļuvusi par modes lietu, restorānu visbiežāk apmeklē ne tikai viesnīcas viesi, bet arī tūristi, kas pastaigājas Vecrīgas ielās un arī paši rīdzinieki, tādēļ šogad īpaša uzmanība ir pievērsta ēdienkartes kvalitātei un augstas klases servisam, lai katrs apmeklētājs justos īpaši gaidīts.
Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.
1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 72 jaunas un modernas istabas, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu Niklāvs.
Rudens sezonas pirmais brančs restorānā „Niklāvs” norisināsies 29.oktobrī no plkst. 12–15.
Vēl par tēmu:
Kā neļauties “rudenīgajām skumjām”? Iesaka speciālisti
Nāk rudens ar vēsāku laiku, lietu un tumšākiem vakariem. Gribot negribot daudzi no mums šajā laikā sajūt enerģijas krišanos un biežāk izjūt skumjas. Vai tā ir normāla parādība, kā...
Lasīt tālākCeļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākMatu kopšanas triki un ieteikumi
Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākNo 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem
No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....
Lasīt tālākKolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?
Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālākSievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā
Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākLabdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē
Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...
Lasīt tālāk