Pikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi
Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas piknika galdu papildināt arī ar vieglām un gardām uzkodām. Barankas ir lieliski piemērotas dažādiem izbraucieniem, pasākumiem, pārgājieniem, kā veselīgs un garšīgs enerģijas avots un arī kārums, ko izbaudīt kopā ar draugiem.
Baudot aktīvu atpūtu pie dabas, arvien pieprasītāka kļūs “Vidzemes maiznīcas” produkcija – barankas, sausbaranciņas, cepumi un sausiņi. Kā uzsver “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa-Eglīte, sausiņi, barankas un cepumi ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga saldumu alternatīva gan bērniem, gan pieaugušajiem. Turklāt tie lieliski vairo enerģiju.
“Iestājoties siltākam laikam, mēs arvien biežāk vēlamies laiku pavadīt svaigā gaisā. Un, protams, viens no svarīgākajiem jautājumiem ir, kam vajadzētu būt ieliktam piknika grozā. Šādos pasākumos parasti nav tik daudz iespēju, lai sagatavotu mājas tipa ēdienus, tādēļ atpūtnieki arvien biežāk izvēlas gatavas uzkodas, kas ir gan garšīgas, gan veselīgas,” norāda L. Liepiņa-Eglīte.
“Cepumi un babaranciņas būs lielisks veids, kā uzņemt enerģiju un tā ir ļoti ērta uzkoda, ko viegli paņemt līdzi. Jāatceras, ka arī bērniem piknikā svarīgas ir ērtības – labi der ēdiens, ko var ērti paņemt pirkstiņos un apēst,” piebilst L. Liepiņa-Eglīte.
“Vidzemes maiznīca” piedāvājumu klāsts ir tik bagātīgs, ka izvēles iespējas ir ikvienam, sākot no parastām kviešu miltu baranciņām, vaniļas cepumiem līdz pat auzu un kliju cepumiem un baranciņām, kas ir gan veselīgas, gan diētiskas.
Vēl par tēmu:
Ceļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākUzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....
Lasīt tālākĒdināšanas nozares līderi Latvijā
Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...
Lasīt tālākGaršvielu vētra kafijas krūzītē
Kopš karstā dzēriena Chai Latte popularitāte pārkāpusi savas dzimtenes robežas Indijā, saldi pikantās garšas iekarojušas garšas kārpiņas visā pasaulē. Šī garšīgā melnā tēja,...
Lasīt tālākRestorāns aicina atzīmēt Lietuvas simtgadi un nobaudīt tās tradicionālos ēdienus
Latvijai vēl aktīvi gatavojoties simtgades svinībām, jau šajā piektdienā savu simto dzimšanas dienu atzīmēs mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Par godu šim notikumam, ne tikai Lietuvā, bet arī...
Lasīt tālākCentrāltirgū droši ļaujies savai gaumei
Pircēju Rīgas Centrāltirgū netrūkst arī ikdienā, bet, gadumijai tuvojoties, šeit iegriežas pat tie, kuru parastajos maršrutos tirgus nav iekļauts. Savā ziņā Centrāltirgus ir...
Lasīt tālākViena no svarīgākajām Ziemassvētku un Jaungada tradīcijām – piparkūkas
Ir pienācis gada skaistākais laiks, vien soļa attālumā ir garās brīvdienas, Ziemassvētki un Jaunais gads, kas tradicionāli tiek pavadīti ģimenes lokā gan pušķojot eglīti, gan saiņojot...
Lasīt tālāk