Sparģeļu un saldo kartupeļu frittata
Nepieciešams:
Sparģeļi – 1 buntīte
Saldie kartupeļi – 2 gab.
Svaigie spināti – 2 saujas
Puravs – 1 gab.
Olas – 6 gab.
Saldais krējums – 100 ml.
Siers Mozzarella – 125 g.
Kreses – 1 sauja
Rozā graudu pipari – 1 tējk.
Sāls – šķipsna
Olīveļļa – 2 ēd.k.
Pagatavošanas laiks: 40 min
Pagatavošana:
1. Nomizo saldos kartupeļus, sagriez strēmelītēs.
2. Notīri sparģeļus.
3. Noskalo spinātus, sīki sakapā ķiploku.
4. Sīki sagriez puravu, izmantojot tikai balto daļu.
5. Pannā, kuru iespējams izmantot arī cepšanai cepeškrāsnī, lej olīveļļu, viegli apcep kartupeļus (aptuveni 5 minūtes).
6. Pievieno ķiploku un puravu, turpini cept aptuveni 3 minūtes, tad pievieno sparģeļus un spinātus.
7. Olas sakul kopā ar saldo krējumu, pievienojot sāli un piestiņā saberztus rozā piparus.
8. Lej kulteni pannā uz dārzeņiem, turpini cept 2 minūtes.
9. Ar rokām saplēs Mozzarella sieru nelielos gabaliņos vai strēmelītēs, kārto tos pa virsu sacepumam.
10. Pannu ievieto līdz 180 grādiem grila režīmā sakarsētā cepeškrāsnī un turpini cept 15 – 20 minūtes.
11. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar kresēm.
Frittata lieliski garšos gan silta, gan atdzisusi, piemēram, kopā ar svaigu, kraukšķīgu maizi.
Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Vēl par tēmu:
Kā neļauties “rudenīgajām skumjām”? Iesaka speciālisti
Nāk rudens ar vēsāku laiku, lietu un tumšākiem vakariem. Gribot negribot daudzi no mums šajā laikā sajūt enerģijas krišanos un biežāk izjūt skumjas. Vai tā ir normāla parādība, kā...
Lasīt tālākCeļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākMatu kopšanas triki un ieteikumi
Lai saglabātu matus veselīgus un skaistus, ir svarīgi pienācīgi rūpēties par tiem. Tāpat kā rūpes par sejas ādu, arī matu kopšanai jāpievērš pastiprināta uzmanība, izvēloties produktus...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākNo 1. augusta epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem
No 1. augusta ārstniecības iestādēm epidurālā anestēzija dzemdībās ir jāsniedz par valsts līdzekļiem, tajā skaitā, ja vēlmi par atsāpināšanas pielietošanu izteikusi pati sieviete....
Lasīt tālākKolagēns – sporta un skaistumkopšanas trends vai reāls palīgs?
Pēdējo gadu laikā par kolagēnu runā teju visi, tam nereti piedēvējot pat brīnumainas spējas, kas ne vien padarīs mūs veselīgākus, bet arī jaunākus. Lai arī kolagēnam ir būtiska nozīme...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālākSievietes gatavas iesaistīties tehnoloģiju jomā
Biedrības Riga TechGirls organizētajām bezmaksas apmācībām Iepazīsti tehnoloģijas, kas norisināsies tiešsaistē...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākLabdarības maratons “Dod Pieci!” šogad veltīts vardarbības mazināšanai ģimenē
Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod Pieci!” šogad pievērsīsies vardarbībai ģimenē – sarežģītam un daudzslāņainam tematam, runājot gan par emocionālo, fizisko, finansiālo...
Lasīt tālāk