• Failure notice from provider:
    Connection Error:http_request_failed
28/04/2016, Kategorija: Sabiedrība, Veselība

Kā zināms, pašreiz īpaši aktuāls Latvijas iedzīvotāju vidū ir kļuvis veselīgs dzīvesveids – ja agrāk cilvēki mazāk piedomāja pie tā, ko lieto uzturā, tagad veselīgi našķi ir daudz iecienītāki par neveselīgu pārtiku.

Tāpat cilvēki ir sākuši daudz nopietnāk pievērsties aktīvam dzīvesveidam, tādējādi arī rūpīgi apdomājot, kādu ēdienu patērē. Tomēr arī sportisti reizēm vēlas panašķoties, un to vislabāk var izdarīt ar veselīgajiem, tomēr gardajiem graudaugu produktiem. Kā norāda “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte, maiznīcas produkcija, kura sastāv no dažādām sausbaranciņām, sausiņiem, barankām un kliju cepumiem, ir kļuvusi īpaši pieprasīta, cilvēkiem labprāt graudaugu izstrādājumus lietojot gan kā našķus, gan pilnvērtīgas brokastis.

“Kādu laiku sabiedrībā pastāvēja stereotips, ka našķi var būt tikai ar cukuru piepildīti produkti, taču tagad šāds uzskats ir palicis pagātnē. Tie, kas pagaršo dažādos graudaugu produktus, ir pārliecinājušies, ka gardumi var būt arī veselīgi un diētiski. Aktīva un veselīga dzīvesveida piekritējiem, piemēram, auzu pārslu cepumi desertā ir ideāls risinājums, kā uzturēt sevi formā, un pasargāt organismu no nevēlamām slimībām un noguruma,” informē Ligita Liepiņa – Eglīte.

Graudaugi cilvēka ikdienā ļauj nodrošināt sabalansētu uzturu – tie ir svarīgākā pārtikas produktu grupa, kura proporcionāli veido 50 % no kopējā ikdienas uztura un satur virkni veselīgu elementu. “Vidzemes maiznīcas” plašajā piedāvājumu klāstā, graudaugi parūpēsies par nepieciešamajām olbaltumvielām, ogļhidrātiem, minerālvielām, šķiedrvielām un vitamīniem, kā arī veicinās gremošanas procesu.

Īpašs šarms gardajos graudaugu produktos ir tajā, ka tie ir universāli un piemēroti dažādām dzīves situācijām – tie var būt lieliskas un veselīgas brokastis vai launags bērniem, tie var būt iecienīts papildinājums rīta aromātiskajai kafijai un vakara siltajai tējai, kā arī dažādās baranciņas, sausiņi un cepumi var lieliski kalpot kā gards našķis dažādos pārgājienos, ģimenes izbraucienos vai piknikos – šie produkti rada sāta sajūtu, ir gardi, turklāt sniedz organismam nepieciešamo enerģijas devu.

Kā atzīst “Vidzemes maiznīca” klienti, kuri piedomā pie sava uztura un dzīvesveida, sausiņi un barankas ir lielisks izsalkuma mērdētājs – tā vietā, lai kairinātu kuņģi ar ātrām uzkodām, graudaugu gardumi ir kompakti, ilgi uzglabājas un ātri ļauj atbrīvoties no izsalkuma, turklāt ļaujot neuzņemt daudz kalorijas un piedāvājot organismu palutināt ar dažādiem vitamīniem.

“Ir neskaitāmi daudz iemeslu, kādēļ cilvēkiem vajadzētu uzturā lietot graudaugu produktus, kaitīgākos saldumus aizstājot ar veselīgiem našķiem, taču šeit patiešām ir jāatzīmē, ka produktos nav cukura, tie ir veselīgi un ir lielisks risinājums, lai apvienotu veselīgo ar gardo. Mēs patiešām esam gandarīti, ka aizvien vairāk cilvēku, tostarp vecāku un jauno māmiņu, ir sapratuši, cik svarīgi ikdienā ir sev un savām atvasēm piedāvāt pareizu uzturu, kurš ir piepildīts ar dažādām cilvēka organismam un veselībai nepieciešamām sastāvdaļām,” piebilst “Vidzemes maiznīca” valdes priekšsēdētāja.

276 skatījumi




Video

Latvijas Pasts atsāk sūtījumu plūsmu ar Kanādu

18/12/2024

Kanādas pasta operators Canada Post no 23. decembra atjaunos starptautisko pasta sūtījumu pieņemšanu un piegādes adresātiem. Lai gan Kanādas uzņēmuma un tā streikojošo darbinieku sarunas...

Lasīt tālāk
Video

Katram ceturtajam Latvijas iedzīvotājam ir Ziemassvētku džemperis

18/12/2024

Ziemassvētku laiks ir apvīts ar dažādām tradīcijām, kas gadu gaitā ir attīstījušās, vienai valstij no otras pārņemot dažādas ieražas. Viena no nesenākajām tradīcijām Rietumvalstīs...

Lasīt tālāk
Video

Puse iedzīvotāju uzskata, ka pirmā rotātā Ziemassvētku eglīte bijusi Rīgā

18/12/2024

Tradīcija rotāt Ziemassvētku eglīti ir populāra daudzviet pasaulē, taču joprojām nav vienprātības par to, kurā pilsētā bijusi pirmā izpušķotā svētku egle. Šo godu sev piedēvē vairākas...

Lasīt tālāk
Video

Aptauja: trešdaļai Latvijas iedzīvotāju izdevumi par pārtiku ir būtiski pieauguši

17/12/2024

Baltijas valstu iedzīvotāji patlaban izjūt būtisku pārtikas sadārdzināšanos – 31 % Latvijā, 33 % Igaunijā un 26 % Lietuvā atklāj, ka cenu kāpuma dēļ var atļauties mazāk pārtikas...

Lasīt tālāk
Video

Veselības aprūpe krīzes priekšvakarā: LĀB aicina rīkoties

17/12/2024

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) vērsusies pie Ministru prezidentes, finanču ministra, veselības ministra, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja...

Lasīt tālāk
Video

Labdarības maratonā “Dod pieci!” saziedoti 138 715 eiro

16/12/2024

Sabiedrisko mediju labdarības maratonā „Dod pieci” aizrit otrā diennakts, un līdz svētdienas, 15. decembra, plkst. 18.00 kopā saziedoti 138 715 eiro. Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi...

Lasīt tālāk
Video

Aptauja: 40 % Latvijas iedzīvotāju jūtas vientuļi; visvientuļāk jūtas sievietes, jaunieši un rīdzinieki

13/12/2024

Multipakalpojumu uzņēmuma “Tele2” sadarbībā ar “Norstat” veiktās aptaujas dati liecina, ka 40 % Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā jutušies vientuļi. Vientulība visvairāk...

Lasīt tālāk
Video

Tiesībsargs: Sabiedrībai ir tiesības zināt par Latvijas Ārstu biedrības Ētikas komisijas pieņemto lēmumu

29/10/2024

Sabiedrībai ir tiesības zināt par Latvijas Ārstu biedrības Ētikas komisijas pieņemto lēmumu, kurā vērtēta ārsta rīcība. Komisijai vajadzēja vērtēt konkrētā jautājuma nozīmīgumu...

Lasīt tālāk
Video

Saeima pieņem Tieslietu akadēmijas likumu

25/10/2024

Lai veicinātu efektīvu un profesionālu tiesu varas īstenošanu, nodrošinot ilgtspējīgu mācību sistēmu tieslietu jomā, Saeima ceturtdien, 24.oktobrī, pieņēma jaunu likumu, ar ko iecerēts...

Lasīt tālāk
Video

Turpmāk pārtikas pakas tiks piešķirtas tikai trūcīgajiem un tiem, kas nonākuši krīzes situācijās

24/10/2024

No 2025. gada 1. janvāra Eiropas Savienības atbalsts tiks mērķēts uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām un tiks mainīts pārtikas atbalsta apjoms. To joprojām varēs saņemt...

Lasīt tālāk