Viena no svarīgākajām Ziemassvētku un Jaungada tradīcijām – piparkūkas
Ir pienācis gada skaistākais laiks, vien soļa attālumā ir garās brīvdienas, Ziemassvētki un Jaunais gads, kas tradicionāli tiek pavadīti ģimenes lokā gan pušķojot eglīti, gan saiņojot dāvanas, gan cepot piparkūkas. Tas ir saliedēšanās un kopā būšanas laiks, kad sirsnīgos smieklus papildina garda ēdiena smarža.
Kā viens no svarīgākajiem procesiem ir piparkūku cepšana, bez kurām šie svētki nav iedomājami. Šajā procesā var iesaistīties gan lieli, gan mazi. Ikviens var piparkūkas veidot pēc savas fantāzijas un vēlmēm – tas var būt gan cietas, gan mīkstas, ar vai bez glazūras, sirsniņu vai zvaigznīšu formā, bet neatņemams ir prieks, ko rada šis process
„Piparkūku cepšana un ēšana ir viena no Ziemassvētku un Jaungada skaistākajām tradīcijām, kas rada sirdī īpašu prieku. Kraukšķinot šos svētku gardumus, var pārrunāt, kāds kuram ir sanācis iepriekšējais gads, ko gribēja sasniegt un ko sasniedza, var ļaut vaļu svētku fantāzijai, kā arī piparkūkas ir lieliska ideja dāvanai. Tās nemaksā daudz, tomēr var piemeklēt attiecīgo piparkūku konkrētajam cilvēkam – draugam, mammai, kolēģiem,” stāsta “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte.
Tāpat Liepiņa – Eglīte informē, ka iegādājoties mīklu gan der pievērst uzmanību tās krāsai – gaišāka mīkla ir maigāka, bet tumšāka – spēcīgāka un asāka. Gatavā piparkūku mīkla ir ērts veids, kā ietaupīt laiku un kopā ar ģimeni ļauties priekam un svētku kņadai, kuru nodrošina piparkūku vīriņu vai jebkuras citas figūriņas gatavošana, savukārt, ja kopā pavadīšanas laiks ir paredzēts kādām citām aktivitātēm, tad var iegādāties gatavās “Vidzemes maiznīcas” piparkūkas, kas tāpat tiek gatavotas ar rūpību un mīlestību un radīs to īpašo svētku sajūtu.
Viņa pauž gandarījumu, ka iedzīvotāji arvien biežāk novērtē vietējos ražotājus un uzticas to profesionalitātei un vietējo produktu pievienotajai vērtībai, par ko liecina pieaugošais pieprasījums pēc piparkūkām un to mīklas. Cilvēki uzticas vietējiem ražojumiem, kas vienmēr nodrošina attiecīgo kvalitāti un garšu, kā arī nesatur ķīmiskas sastāvdaļas.
Liepiņa – Eglīte novēl priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu un novēl, lai katrā mājā jūtama piparkūku smarža un ģimeniska mīlestība!
Vēl par tēmu:
Ceļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā...
Lasīt tālākSarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām
Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes - kārdinoši skaistu...
Lasīt tālākPieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās...
Lasīt tālāk18. novembra svētku galdam priekšroka Latvijas produktiem
18. novembris ikvienam latvietim ir svētki – šogad Latvija svinēs jau 102. dzimšanas dienu. Domājot par to, ko likt uz svētku galda, birojs “Latvijas Produkts” šajos svētkos aicina svētku...
Lasīt tālākUzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju....
Lasīt tālākPikniku sezonā arvien iecienītākas kļūst barankas un sausiņi
Pikniku sezona ir pilnā plaukumā un labas uzkodas ir neaizmirstas pēcpusdienas garants. Arvien biežāk līdzās grilētai gaļai, dārzeņu salātiem un citiem sezonāliem ēdieniem, cilvēki izvēlas...
Lasīt tālākĒdināšanas nozares līderi Latvijā
Ēdināšanas nozare pēdējā laikā nonākusi krustugunīs, sākot ar policijas kratīšanām restorānu tīklā “Vairāk saules”, beidzot ar Latvijas Restorānu biedrības pausto, ka Latvijas...
Lasīt tālākGaršvielu vētra kafijas krūzītē
Kopš karstā dzēriena Chai Latte popularitāte pārkāpusi savas dzimtenes robežas Indijā, saldi pikantās garšas iekarojušas garšas kārpiņas visā pasaulē. Šī garšīgā melnā tēja,...
Lasīt tālākRestorāns aicina atzīmēt Lietuvas simtgadi un nobaudīt tās tradicionālos ēdienus
Latvijai vēl aktīvi gatavojoties simtgades svinībām, jau šajā piektdienā savu simto dzimšanas dienu atzīmēs mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Par godu šim notikumam, ne tikai Lietuvā, bet arī...
Lasīt tālākCentrāltirgū droši ļaujies savai gaumei
Pircēju Rīgas Centrāltirgū netrūkst arī ikdienā, bet, gadumijai tuvojoties, šeit iegriežas pat tie, kuru parastajos maršrutos tirgus nav iekļauts. Savā ziņā Centrāltirgus ir...
Lasīt tālāk